Bescherm hout tegen schimmel

Algemeen
Zwam- of schimmelsporen ontkiemen op vochtig hout en veroorzaken een schadelijke aantasting van de celwanden. Hierdoor wordt het hout geleidelijk zacht en verliest het de stevigheid. Ernstig aangetast hout kan met de blote handen tot ‘poeder' worden gewreven. Zwam- of schimmeldraden binnen in het hout zijn zeer fijn en alleen waar te nemen met de microscoop. Op het houtoppervlak ontstaat vaak een weefsel van zwamdraden, eerst licht en later grauw van kleur. Zwam of schimmel komt tevens voor in vochtige vloeren en muren van steen. Schimmels ontstaan vanuit sporen die zich uiteindelijk ontwikkelen tot een vruchtlichaam. Deze vruchtlichamen worden verspreid door luchtstromingen, insecten, transport van goederen enzovoort. Als deze terechtkomen op een gunstige plaats (vochtig materiaal) start het kiemproces. Hierbij ontstaan de zichtbare schimmeldraden, waarna de levenscyclus opnieuw begint.

Bestrijding
Waar nodig adviseren wij de ruimte te drogen om verspreiding van de huiszwam (en haar sporen) te vertragen. Vervolgens verwijderen we de aangetaste plekken tot minimaal 1 meter voorbij de waarneembare aantastingen. Aangetaste plaatsen op muren worden schoongebrand, waarna de delen behandeld worden met boorzuur. Wij adviseren nieuw te plaatsen hout preventief te behandelen tegen houtworm en andere houtaantasters om eventuele nieuwe schade te voorkomen.

Professionele hulp nodig? Bel Attack!

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel ons vandaag nog op telefoonnummer 03 20 59 313 of laat een bericht achter via bel mij terug.

 • Neem contact op
 • Bel ons op 03 20 59 313
 • Bel mij terug
  Velden met een * zijn verplicht
 • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

 • 26 september 2016
  Dierplaagbeheersing Destructa BvBa overgenomen door Attack

  Attack heeft met ingang van 1 juli 2016 de bedrijfsactiviteiten op het gebied van...

  Meer lezen
 • 26 september 2016
  Attack neemt bedrijfsactiviteiten Destructa BvBa over

  Meer lezen
Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.