Dag huisstofmijt!

Algemeen
De huisstofmijt is een onzichtbaar klein ‘spinnetje’ en komt in Nederland voor in woningen en bedrijfspanden. Tot ongeveer 1900 werd de huisstofmijt alleen aangetroffen in gelooide huiden, maar sinds de jaren zestig worden zij ook veelvuldig gesignaleerd in huisstof, matrassen en met stof beklede banken en stoelen. De huisstofmijt leeft van menselijke huidschilfers. Normaal gesproken komt de  huisstofmijt in aanvaardbare aantallen voor in een woning. Echter, onder ideale omstandigheden (25°C en een luchtvochtigheid van 50-75%) kan zich een plaag vormen.

Aanwezigheid van huisstofmijt herkennen
De huisstofmijt is zo klein dat hij met het blote oog niet waarneembaar is. Toch kan deze mijt behoorlijk wat overlast veroorzaken. Een groot deel van de toename van allergische reacties bij mensen (denk aan astma) wordt veroorzaakt door huisstofmijt. De uitwerpselen en afgevallen huid van de mijten zijn de boosdoeners. Circa 10% van de bevolking is inmiddels overgevoelig voor huisstofmijt.

Bestrijding
Met een luchtvochtigheid onder de 50% maakt u het de huisstofmijt erg lastig. Houd uw huis stofvrij, gebruik eventueel een stofzuiger met een speciaal filter. Ventileer regelmatig en beperk organische materialen in matrassen, isolatieruimten en vloerbedekking zoveel mogelijk. Bij de apotheek verkrijgbare tests tonen aan of huisstofmijt aanwezig is, waar de grootste concentratie zich bevindt en of bestrijding noodzakelijk is.

Bestrijdingsmiddelen hebben over het algemeen geen blijvende werking tegen huisstofmijt. Wel kan bestrijding leiden tot het onder controle houden van de populatie en daarmee de overlast tot een minimum beperken. Met genoemde weringsmaatregelen houdt u, nadat de populatie tot een acceptabele omvang is teruggebracht, de populatie onder controle.

Snel van uw huismijtplaag af? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel ons vandaag nog op telefoonnummer 03 20 59 313 of laat een bericht achter via bel mij terug.

 • Neem contact op
 • Bel ons op 03 20 59 313
 • Bel mij terug
  Velden met een * zijn verplicht
 • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

 • 26 september 2016
  Dierplaagbeheersing Destructa BvBa overgenomen door Attack

  Attack heeft met ingang van 1 juli 2016 de bedrijfsactiviteiten op het gebied van...

  Meer lezen
 • 26 september 2016
  Attack neemt bedrijfsactiviteiten Destructa BvBa over

  Meer lezen
Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.