Voorkom overlast door mieren

Algemeen
De meest voorkomende mier in Nederland is de zwarte mier. De zwarte mierenkolonie bestaat uit werksters (4-5 mm) en de koningin (15 mm lang). Het zijn de werksters die ons door hun omzwervingen op zoek naar voedsel overlast veroorzaken. Heeft een van de werksters een voedselbron gevonden, dan attendeert zij de overige werksters die vervolgens het door de vindster aangegeven spoor volgen. Zo ontstaan de zogeheten mierenstraten. Deze geven de richting aan waar men het mierennest moet zoeken, een waardevol gegeven voor de bestrijding! De mannetjesmieren paren in de lucht met de koninginnen, waarna de heren sterven en de koninginnen een nieuwe nestplaats zoeken. De koningin is hiermee verantwoordelijk voor het in stand houden van de soort.

Aanwezigheid van mieren herkennen
Buiten visuele waarneming constateren we bij een mierenplaag tevens:

 • Kleine bergjes zand met een klein gaatje in het midden
 • Mierenstraten

Bestrijding
Om te voorkomen dat mieren woningen binnenkomen dient men levensmiddelen zoals jam, suiker en andere zoete lekkernijen te bewaren in goed afgesloten voorraadbussen of –potten. Ruim de vuile vaat direct op en zorg voor goed afgesloten vuilnisbakken. Toch overlast van mieren? Attack heeft de expertise en middelen om mierenplagen te verhelpen. Met verschillende toepassingen, afhankelijk van de situatie, bestrijden wij de mierenplaag effectief.

Snel van uw mierenplaag af? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel ons vandaag nog op telefoonnummer 03 20 59 313 of laat een bericht achter via bel mij terug.

 • Neem contact op
 • Bel ons op 03 20 59 313
 • Bel mij terug
  Velden met een * zijn verplicht
 • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

 • 26 september 2016
  Dierplaagbeheersing Destructa BvBa overgenomen door Attack

  Attack heeft met ingang van 1 juli 2016 de bedrijfsactiviteiten op het gebied van...

  Meer lezen
 • 26 september 2016
  Attack neemt bedrijfsactiviteiten Destructa BvBa over

  Meer lezen
Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.