Vlooien de baas

Algemeen
Bijna iedere hond of kat heeft wel een paar vlooien. Soms merk je daar weinig van, maar bij warm weer kan een vlo in vier weken duizenden nakomelingen krijgen. Deze vlooien gaan allemaal op zoek naar eten: bloed! Bij een vlooienplaag in huis is de boosdoener bijna altijd de kattenvlo, die zijn kaken ook graag in honden of andere huisdieren zet. Vermoedt u vlooienoverlast? Haal eens een wit A4-tje langs de vloer, de aanwezige vlooien worden direct zichtbaar. Vlooienbeten zelf zijn niet pijnlijk, de jeuk (als gevolg van de reactie van het lichaam) kan zeer hinderlijk zijn. Een volwassen vlo voedt zich met bloed van huisdieren. Soms springt de vlo ‘per ongeluk’ op de mens, maar de vlo geeft de voorkeur aan huisdieren.

Aanwezigheid van vlooien herkennen
Naast de test met het witte A4-tje kunnen er meer signalen zijn die duiden op de aanwezigheid van vlooien:

 • Hevig krabben of bijten van huisdieren (jeuk)
 • Kleine zwarte korrels in de vacht van uw huisdier (uitwerpselen)
 • Kleine rode stipjes als gevolg van vlooienbeten

Bestrijding
De beste manier om een vlooienplaag te voorkomen is door uw huisdier vrij te houden van vlooien. Er zijn diverse middelen op de markt, uw dierenarts kan u hierin adviseren. Daarnaast is goede hygiëne van het grootste belang. Regelmatig stofzuigen voorkomt verspreiding van vlooien. Was verder wekelijks de slaapplaats (deken/handdoek/hondenkleed) van uw huisdier. Liefst boven 50°C, zodat de vlooien gedood worden. Gaat u op vakantie? Zorg voor een grondig stofgezogen woning en vernietig de inhoud van de stofzuigerzak. Vlooienlarven zijn geduldig en wachten rustig tot hun prooi weer thuis is voordat ze uit hun cocon komen. Klop daarom de slaapplaatsen van uw huisdieren grondig uit of was op 50°C.

Kunt u de vlooien niet de baas? Bel Attack! Wij bestrijden vlooien met het gebruik van verschillende soorten pesticiden.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel ons vandaag nog op telefoonnummer 03 20 59 313 of laat een bericht achter via bel mij terug.

 • Neem contact op
 • Bel ons op 03 20 59 313
 • Bel mij terug
  Velden met een * zijn verplicht
 • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

 • 26 september 2016
  Dierplaagbeheersing Destructa BvBa overgenomen door Attack

  Attack heeft met ingang van 1 juli 2016 de bedrijfsactiviteiten op het gebied van...

  Meer lezen
 • 26 september 2016
  Attack neemt bedrijfsactiviteiten Destructa BvBa over

  Meer lezen
Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.