Klustervliegen de baas

Algemeen
De klustervlieg is grijs van kleur en heeft goudkleurige haartjes op de bovenzijde van het borststuk. Het wijfje zet haar eieren af in de humuslaag. De larve van deze vlieg brengt het grootste deel van haar leven in het lichaam van een regenworm door. Deze worm moet zijn gastheerschap uiteindelijk met de dood bekopen.Klustervliegen overwinteren in grote zwermen. Geschikte plaatsen voor overwintering zijn ruimten onder de dakbedekking, spouwmuren, ongebruikte en niet verwarmde kamers, klokkentorens en vlieringen.

Bestrijding
Voordat tot bestrijding wordt overgegaan, onderzoekt Attack eerst waar de klustervliegen zich ophouden. Openingen, naden en kieren dichten we met bijenbekjes, horrengaas, fijnmazige roosters en speciale kit. Op zolders kan men kiezen voor het afzetten van het dakbeschot met bijvoorbeeld landbouwplastic. Deze weringsmaatregel kan alleen worden toegepast op het moment dat zich geen vliegen in het gebouw bevinden, de meest geschikte tijd hiervoor is het voorjaar (na het uitvliegen). Soms lijkt het haast onmogelijk om vliegen uit de overwinteringsplaats te weren. Houdt de vliegenoverlast aan? Dan gaan we over tot bestrijding met insecticiden.

Professionele hulp nodig? Bel Attack!

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel ons vandaag nog op telefoonnummer 03 20 59 313 of laat een bericht achter via bel mij terug.

 • Neem contact op
 • Bel ons op 03 20 59 313
 • Bel mij terug
  Velden met een * zijn verplicht
 • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

 • 26 september 2016
  Dierplaagbeheersing Destructa BvBa overgenomen door Attack

  Attack heeft met ingang van 1 juli 2016 de bedrijfsactiviteiten op het gebied van...

  Meer lezen
 • 26 september 2016
  Attack neemt bedrijfsactiviteiten Destructa BvBa over

  Meer lezen
Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.