Motmuggen de baas

Algemeen
Motmuggen zijn zeer kleine insecten (1-5 mm) met sterk behaarde vleugels. Ze zijn grijs tot lichtgrijs van kleur. Het vrouwtje kan wel 100 eitjes leggen. De larven ontwikkelen zich in organisch materiaal, vaak in vochtige kruipruimten, in riolen en in gootstenen die lange tijd niet gebruikt worden. Afhankelijk van de temperatuur bedraagt de cyclus van ei tot volwassen motmug tussen de 10-50 dagen. Motmuggen veroorzaken geen directe schade, maar kunnen in grote aantallen behoorlijk hinderlijk zijn.

Bestrijding
Voordat Attack de motmuggen kan bestrijden dienen we eerst de oorzaak van de overlast op te sporen. Veelal is het vocht in een kruipruimte de boosdoener. Voordat wij de plaag kunnen bestrijden dient deze kruipruimte eerst vochtvrij te worden gemaakt. Vervolgens kunnen wij met het insecticide afgestemd op uw situatie de motmug effectief bestrijden.

Professionele hulp nodig? Bel Attack!

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel ons vandaag nog op telefoonnummer 03 20 59 313 of laat een bericht achter via bel mij terug.

 • Neem contact op
 • Bel ons op 03 20 59 313
 • Bel mij terug
  Velden met een * zijn verplicht
 • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

 • 26 september 2016
  Dierplaagbeheersing Destructa BvBa overgenomen door Attack

  Attack heeft met ingang van 1 juli 2016 de bedrijfsactiviteiten op het gebied van...

  Meer lezen
 • 26 september 2016
  Attack neemt bedrijfsactiviteiten Destructa BvBa over

  Meer lezen
Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.